Skip to main content

Beweegprogramma's

Chronische aandoeningen kunnen bewegingsvrijheid en levenskwaliteit sterk beperken. Hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en chronische klachten aan de luchtwegen maken het vaak moeilijk om actief te blijven – bewegen wordt oncomfortabel, of zelfs pijnlijk. Veel mensen die last hebben van deze aandoeningen verminderen daardoor hun activiteitenpatroon, terwijl beweging juist voor deze groep een zeer gezonde functie heeft.

Heeft u een chronische aandoening, en wilt u graag meer bewegen? Een beweegprogramma kan helpen om u op de juiste manier in beweging te brengen. De Groepspraktijk voor Fysiotherapie Deventer heeft voor uiteenlopende aandoeningen een geoptimaliseerd beweegprogramma opgesteld, en legt u graag uit wat dit voor u kan betekenen.

Wat is een beweegprogramma?

Een beweegprogramma is een speciaal sportief programma dat vanuit fysiotherapeutische en medische expertise voor specifieke chronische aandoeningen en lichaamsklachten wordt opgesteld. Het doel van het beweegprogramma is om patiënten en cliënten onder professionele begeleiding vaker te laten sporten, en hen te leren hoe zij beter met hun fysieke situatie om kunnen gaan. De oefeningen in het beweegprogramma houden rekening met de persoonlijke beperkingen van sporters en zijn ontwikkeld om fysieke klachten die met de aandoening samenhangen gericht te verbeteren. Overbelasting wordt op deze manier effectief voorkomen, terwijl u al binnen afzienbare tijd makkelijker en comfortabeler kunt bewegen.
Maak kennis met uw ideale beweegprogramma!

Voor wie is het geschikt?

De groepspraktijk voor Fysiotherapie Deventer wil optimale zorg bieden voor iedere cliënt. Onze specialisten hebben daarom voor uiteenlopende chronische aandoening een beweegprogramma opgesteld, van COPD tot diabetes type 2. Kiest u ervoor om een beweegprogramma te volgen bij onze praktijk, dan krijgt u daarbij persoonlijke begeleiding van onze fysiotherapeuten. Zij stellen samen met u de persoonlijke doelen op die u wilt behalen, en bieden iedere zes weken een evaluatiemoment om uw voortgang te testen.

Fysiotherapeuten | Het Team
  • Natascha Wichers

    Fysiotherapeut | Chronisch Zorgnet | Valpreventie